Onderwijsroute: Papendrechtse leerlingen bezoeken bedrijven

Vorige week was het zover: de onderwijsroute! Daarbij gaan leerlingen langs diverse bedrijven. Ik bezocht een paar organisaties die meededen.

Het is mooi om te zien hoe bedrijven zich inspannen om de leerlingen iets te vertellen over hun werk en activiteiten. En voor leerlingen is het goed om beeld te krijgen bij de verschillende beroepen en bedrijfsactiviteiten die er zijn. Ik vond het leuk om daar iets van mee te krijgen. Het kan niet anders dan dat dit voor alle partijen goed is. Ik heb veel waardering voor alle werk wat gedaan is om de onderwijsroute mogelijk te maken.

Aan de onderwijsroute deden zo’n 35 bedrijven uit gemeente Papendrecht en omgeving mee en er waren ruim 350 leerlingen van het Willem de Zwijger College en De Lage Waard.

Zelf bezocht ik drie prachtige organisaties: Combigoods, Verkuil & Moree – Buitenruimte specialisten en Gemiva. Daar werd ik hartelijk ontvangen en rondgeleid. Een mooie rode draad die ik eruit haalde was: veel aandacht voor mensen met of meer of iets minder afstand tot de arbeidsmarkt. Heel goed om te zien dat altijd gekeken wordt hoe de talenten van mensen benut kunnen worden!

Search

Proudly powered by WordPress