Daar doe je het voor!

Onlangs werd ik aangesproken. Vaak denk je dan: ‘wat gaat er nu komen?’ Voor een wethouder kan dat echt van alles zijn: van een kapotte container tot een niet al te fris ruikende riolering of van een kapotte stoeptegel tot een veel aandacht vragende kinderopvang. Deze keer ging het over heel wat anders.

Met een stralend gezicht hoorde ik iemand vertellen dat hij heel blij was met gemeentelijk beleid. Hij vertelde dat je er zomaar mee te maken kunt krijgen. Dat laatste ben ik me natuurlijk zeer van bewust. Toch was ik nieuwsgierig naar waarom iemand blij zou kunnen zijn. Wat bleek? Gemeente Papendrecht is het nieuwe schooljaar samen met een aantal onderwijspartners* een tussenvoorziening gestart. Het is een schakelklas voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand die nog niet klaar zijn voor het regulier basisonderwijs. Of voor kinderen die vastlopen in groep 1 of 2 van het regulier basisonderwijs of kinderen die uitstromen uit een zorginstelling en waarbij twijfel is over de passende plek in het onderwijs. We willen de kinderen met wat langer hulp en ondersteuning in staat stellen om toch naar het regulier onderwijs te kunnen.

Ik ben daar erg blij, omdat we kinderen zo meer kans kunnen bieden op een route in het regulier onderwijs. Mijn verwachting is dat dit levenslang impact kan hebben. Daar ga ik graag voor. Uit mijn gesprekje bleek dat ik niet de enige was die hier erg content mee was. Je moet natuurlijk nogwel afwachten hoe het uitpakt. In ieder geval werd de gedachte zeer omarmd om een kind een kans geven en het kind mee laten doen. Daar doe je het voor!

* Samenwerkingsverband Drechtsteden (SWV), Stichting Christelijk Onderwijs Papendrecht en Sliedrecht (SCOPS) en Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht en Sliedrecht (OPOPS). Specialisten in Passend Onderwijs (SPON) is hierbij een ondersteunende partner.

Search

Proudly powered by WordPress